KSMPaimio

Työntekijät menivät lakkoon Paimion teurastamossa – kiista johtuu tuntipalkoista

Paimion teurastamon 34 työntekijää ovat aloittaneet lakon, kertoo teurastamon omistava HKScan. Lakko kestää maanantaihin asti. Teurastamon työt keskeytyvät täksi ajaksi.

Lakko johtuu tuntipalkkojen korottamiseen liittyvästä kiistasta. Työntekijät haluavat tuntipalkkoihin seitsemän euron korotuksen. HKScanin mukaan neuvottelut työntekijöiden ja yhtiön välillä uudesta palkkausjärjestelmästä ovat vielä kesken.

Paimion yksikössä teurastetaan nautoja ja emakoita.
– Meidän tämänhetkisen ymmärryksemme mukaan (lakko) ei vaikuta juhannustoimituksiin, kuten grillimakkaroihin, Suomen-markkina-alueesta vastaava Kati Rajala sanoo STT:lle.

– Ne naudat ja emakot, jotka nyt jäävät tappamatta, eivät enää juhannuspöytiin ehdi, sanoo Suomen elintarviketyöläisten liiton aluesihteeri Esa Vahlsten Turun Sanomille.

Yhtiö pyrkii minimoimaan lakon vaikutuksia eläinten noutoihin siirroilla ja asiakastoimituksiin poikkeusjärjestelyillä.

 

HKScan on aiemmin kertonut käynnistäneensä toimenpiteet tappiollisen tuloksen korjaamiseksi. Yhtiö teki Suomessa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä tammi-maaliskuussa 10,4 miljoonan euron tappion. Yhtiön mukaan keskeinen osa tappiollisen tuloksen korjaamista on tuotantotehokkuuden kehittäminen eri yksiköissä.

 

 

 

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla