KSMPaimio

Joogaa, lampaita ja luontoelämyksiä – tilakierroksella Peimarissa

Mää ja bää kaikuu Paimion Hanhijoentiellä sijaitsevan omakotitalon pihassa. Karitsat Peppi ja Pipari kaipaavat päivittäistä tuttipulloannostaan. Pihan perällä laiduntavat isommat lampaat ja kanalassa on hiljaista, kun kukko vahtii joukkoaan. Huippuhetkiä on paimiolaisen Terhi Oinosen perustama yritys, joka tarjoaa elämyksiä lapsille
– Huippuhetkiä perustettiin puolivahingossa viisi vuotta sitten. Otimme tällöin meille ensimmäiset lampaat. Opiskelin samaan aikaan Liviassa maataloutta ja kävin green care -ohjelmapalvelut -kurssin. Suunnittelin näyttötutkinnon kotonani, tyttäreni eskariryhmän ollessa yleisönä, Oinonen kertoo.
Idea kotieläinten ja pihan hyödyntämisestä yritystoiminnassa jalostui. Pian järjestettiinkin jo ensimmäiset lasten syntymäpäivät.

Oinosten perheen neljän lapsen lisäksi pihapiirissä pyörii viisi lammasta, neljä kanaa, kukko sekä kissa ja koira. Eläinten ympärille on helppo rakentaa mukavaa tekemistä lapsille niiden hoidon ja ruokinnan puitteissa.
– Vuosi sitten syntyi ajatus päiväleireistä. Olenkin nyt järjestänyt koululaisille viikon jaksoissa niitä kesä- ja syysomilla.
Oinosten kotitalon viereisellä tontilla sijaitsee vanha mummon mökki, jonka perhe osti omakseen. Mökin sisällä järjestetään leiri- ja kerhotoimintaa ja sen pihassa joogataan.
– Olen kouluttautunut lasten joogaohjaajaksi ja järjestänyt kesäisin pihajoogaa, jonka ohessa lapset pääsevät rapsuttelemaan lampaita. Kaikilla kerroilla paikalla on ollut kymmenkunta osallistujaa. Yleensä äidit tulevat paikalle yhden tai kahden lapsensa kanssa.

Lue lisää 17.7.2018 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla