KSMPaimio

Ainon, Sallin ja monen muun koulu alkaa maanantaina

Ainolla ja Sallilla on maanantaina jännittävä päivä, kuten varmasti muillakin uusilla luokkakavereilla Sauvossa. Sama tilanne on Paimiossa, jossa niinikään koulun alkavat maanantaina.
Salli Reposen koulumatka on ehkä 150 metriä, Aino Finnholmin parisensataa metriä. Tyttöjen vanhemmista Ainon äiti Kirsi ja Sallin isä Niko toteavatkin, että Sauvon keskustassa matkat ovat lyhyitä.

Sauvon koulussa aloittaa 40 uutta ekaluokkalaista. Ykkösten, kakkosten ja esiopetuksen toiminta on siis tytöille jo hyvin tutussa lastentalossa. Taitaa olla niin, että alkuun ollaan vähän isommassa joukossa ja ryhmä jaetaan kahteen sitten kun on vähän tutustuttu.
Jännittääkö koulun alku? Mikä sinua jännittää, mitä mietit?
– Ei, vastaa Aino tomerasti.
– Vähän, kaikki tunnit ja … miettii Salli.
Alkuun Aino kyllä mietti englanninopiskelua, mutta ihan turhaan. Korviin oli tainnut osua uutista siitä, miten jossain maan kolkilla kokeillaan englanninopiskelua nykyistä aiemmin.
Entä jos tulee harmia, mitä silloin pitää tehdä?
– Kertoa opettajalle!
Millainen on hyvä kaveri?
– Kiva ja kiltti.
– Voi aina kysyä mitä toinen toivoo, sanoo Aino ja kertoo, että eskariryhmään tuli keväällä uusi poika ja hän reippaasti kysyi, että voinko tulla mukaan leikkiin.

Aino Finnholm ja Salli Reponen ovat maanantaina ekaluokkalaisia Sauvossa. Siitä lähtevät tyttöjen ja 38 muun opinportaat eteenpäin.

Lue lisää 10.8.2018 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla