KSMPaimio

Poliisi valvoo tipitarkkana koulujen kupeessa

Koulut alkavat ja koulutiet täyttyvät kaiken ikäisistä ja kokoisista lapsista. Varsinais-Suomen poliisi muistuttaa, että päävastuu koulumatkojen turvaamisessa aina aikuisilla.
– Lapsen on usein hankala tulkita liikennetilanteita oikein, koska heiltä puuttuu kokemusta liikenteessä. Pienen lapsen on lisäksi vaikea nähdä lähestyviä ajoneuvoja esteiden takaa sekä arvioida niiden käyttämiä nopeuksia ja etäisyyksiä, korostaa ylikomisario Mika Peltola.
Poliisi turvaa tänäkin vuonna lasten kouluteitä valvomalla liikennettä koulujen läheisyydessä. Valvonnassa kiinnitetään huomiota juuri suojatiekäyttäytymiseen, liikennevalojen noudattamiseen ja ajonopeuksiin koulujen läheisyydessä sekä lisäksi turvavöiden käyttöön. Aikuisia jalankulkijoita kehotetaan noudattamaan suojatiesäännöksiä ja siten toimimaan esimerkkinä lapsille ja nuorille.
Lounais-Suomessa ensimmäiset koulut aloittivat jo tällä viikolla, Paimiossa ja Sauvossa siis maanantaina ja viimeisetkin koulut käynnistyvät keskiviikkona 15.8.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla