KSMPaimio

Vistan kivikoulu odottaa valmiina oppilaita

Vistan kivikoulun remontti on saatu valmiiksi juuri ennen koulujen alkamista. Vuonna 1954 valmistunut rakennus on nyt kokenut suurimman korjauksen, mitä sille on sen historiassa tehty.
– Rakennus on käyty kauttaaltaan läpi sisältä ja ulkoa. Ne asiat, mitä ei ole voitu kunnostaa, on uusittu kokonaan, kaupungin kiinteistöpäällikkö Olli Koivukangas kertoo.
Ulkoa päin talo on kunnostettu täysin seiniä ja ikkunoita myöden. Sisäänkäynnin luona olleet vanhat ikkunat on puolestaan säilytetty vanhaa tyyliä mukaillen.
– Kunnostus vaati valtavan puusepän työn, jotta vanhat ikkunat saivat jäädä, Koivukangas kertoo.
Koulun sisällä täysin uutta ovat muun muassa vesijohdot ja viemäröinti, automaattinen paloilmaisinjärjestelmä, uusi kulunvalvonta sekä koneellinen ilmanvaihto.
– Yksi ilmastointi palvelee liikuntasalia, toinen luokkakerroksia ja lisäksi ilmastointia on tilakohtaisesti muun muassa liikuntasalin pukuhuoneisiin. Aiempi ilmanvaihto oli painovoimainen ja kulki vain tiilihormien ja poistoputkien kautta.
Tilajärjestelyt remontin aikana ovat olleet haasteellisia, mutta nyt on taas Paimion mittavan kouluremontin yhden välitilinpäätöksen aika. Seuraavaksi alkaa vanhan yhteiskoulun remontti ensi vuoden puolella ja sekin vaatii taas väistöjärjestelyjä.

Olli Koivukangas kertoo, että kivikoulun remontissa tuli vastaan yllätyksiä. Nyt kuitenkin on se hetki, kun työ tekijäänsä kiittää ja oppilaat pääsevät uusiin tiloihin.

Lue lisää 10.8.2018 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla