IHANA KEVÄT!

0

Valon määrän lisääntyminen saa ihmeitä aikaan. Talvella olen ollut kuin puolihorroksessa. Hämäryys ja lumen peittämä maa ei vain ole minun juttuni. Keväällä herään pirteämpänä ja aikaisemmin kuin talvella. Tunnen olevani paljon energisempi ja saan enemmän aikaan.

Kevään etenemistä on joka vuosi yhtä kiehtovaa seurata. Miten odotankaan aina ensimmäisten leskenlehtien näkemistä ja vihreiden hiirenkorvien esiin työntymistä. Kevään ensisatoakin pääsee kohta korjaamaan. Kerää nuoria voikukanlehtiä salaattiin ja voilevän päälle.

Pääsiäinen on pian ovella. Pääsiäiseen liittyy paljon perinteisiä ruokia. Yksi perinteisimmistä on mämmi, joka jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Ohessa pääsiäispöytäänkin sopiva broileriruoka sekä oma tarjoiluehdotukseni mämmistä.

 

Broilerihöystön kuvan näet TÄÄLTÄ
LEIPÄKUOREN ALLE KÄTKETTY BROILERIHÖYSTÖ
6 broilerin rintafileetä paloina

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 punaista paprikaa kuutiona

3 porkkanaa ohuina viipaleina

250 g ruskeita papuja

1 rkl mietoa chilijauhetta

2 tl rakuunaa

mustapippuria myllystä

merisuolaa myllystä

Liemi:

3 dl kanalientä

2 rkl tomaattipyreetä

2 dl ranskankermaa

Leipäkuori:

1 patonki (tai muuta hieman kuivahtanutta vaaleaa leipää)

50 g pehmeää voita

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

juustoraastetta
Ruskista broilerin palat ja siirrä uunivuokaan. Kuullota sipulit, paprikat sekä porkkanat. Lisää pavut ja mausteet. Lisää kasvisseos broilerin päälle uunivuokaan. Sekoita liemen ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa ensin n. 30 minuuttia. Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet valkosipulivoilla ja asettele ne kanneksi broilerihöystön päälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Kuorruta uunissa kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin.

 

Kevätmaljan kuvan näet TÄÄLTÄ
MALJA KEVÄÄLLE

mämmiä

kermavaahtoa ja vaniljasokeria

Aprikoosikerros:

2 prk säilykeaprikooseja

3 liivatelehteä

2 rkl omenamehua

2 rkl sokeria

Koristeluun:

strösseleitä tai makeisia
Pehmitä 3 liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Valuta ja soseuta aprikoosit. Kuumenna omenamehu. Purista vesi liivatelehdistä, laita ne kuumaan mehuun ja sekoita hyvin. Lisää sokeri ja liivateseos aprikoosisoseeseen.

Laita jälkiruoka-astioiden pohjalle aprikoosisosetta ja siirrä jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Lisää aprikoosikerroksen päälle mämmiä ja kermavaahtoa. Koristele haluamallasi tavalla.