SUUPALOJA JA SORMIRUOKAA

0

Vieraille tarjottavien tuotteiden pohjana on lähes aina jauhoista valmistettu piirakkataikina tai leipä. On kuitenkin paljon vehnäallergisia sekä vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavia, heidän on kieltäydyttävä useista tarjoilupöydän antimista.
Halusin valmistaa sellaisia suupaloja, joissa ei ole käytetty viljatuotteita pohjana. Korvaavina aineksina voi käyttää vihanneksia kuten kurkkua, salaatinlehtiä, tomaatteja ja paprikaa. Pohjana voi käyttää myös kananmunia paistettuna tai keitettynä. Suupalan kokoiset sormilla syötävät annospalat ovat käteviä vierastarjottavia, koska koko määrää ei tarvitse laittaa tarjolle kerrallaan.

Täytetttyjen kurkkujen kuvan näet TÄÄLTÄ
TÄYTETTY KURKKU

tuore kurkku

Täyte:

2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia

100 g homejuustoa murennettuna

Koristeeksi:

tummia viinirypäleitä

saksanpähkinöitä

sitruunamelissaa tai basilikaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa annospaloiksi, täytä ja koristele. Voit leikata tasaisemmaksi lautasta vasten tulevaa kurkun pintaa, että kurkkupalat pysyvät paremmin suorassa.

 

Munakasrullien kuvan näet TÄÄLTÄ
MUNAKASRULLAT

4 kananmunaa

3 rkl kermaa

2 rkl voisulaa

0,5 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna

suolaa maun mukaan

mustapippuria myllystä

muskottipähkinää

Täyte:

150 g tuorejuustoa

100 g mustia oliiveja hienonnettuna
Vatkaa munat kevyesti. Sekoita kerma, voisula ja yrtit munien kanssa, mausta. Paista kaksi isoa ohukaista paistinpannulla. Anna jäähtyä. Sekoita täyte ja levitä tasaisesti jäähtyneiden ohukaisten päälle. Kääri rullalle ja pakkaa tiukasti tuorekelmuun, sulje päät ja laita jääkaappiin tunniksi. Poista kelmu ja leikkaa rullat noin 4 cm paksuisiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.