Älä jätä lieroa kuumaan autoon

0

Lieroa ei saa jättää yksin kuumaan autoon pitkäksi aikaa, vaan sen on syytä päästä mahdollisimman pian varjoon ja pihamaan multiin, muistuttaa kestävän kehityksen Valonia. Valonian toimistosta Vanhalta Suurtorilta Turusta nimittäin jaetaan torstaina ja perjantaina iltapäivällä lieroja eli kompostimatoja “hyviin koteihin”.
Lierot ovat talven aikana tuottaneet Valonian näyttelyssä monta litraa hyvää ja ravinnepitoista multaa, ja nyt ne päästetään hyvin ansaitulle kesälomalle.
– Kompostimato kotiutuu parhaiten, jos se pääsee tekemään kevyttä kesätyötä kasvimaalle tai kukkapenkkiin. Sen voi ottaa mukaan myös kalareissulle, mutta pahanmakuisena syöttinä hyöty voi olla kyseenalainen. Juttukaverinakin liero on melko harvasanainen, mutta hyvä kuuntelija, tunnelmoi ympäristökouluttaja Susanna Auvinen Valoniasta.