Fortum varautunut viikonlopun ukkosiin

0

Fortum on varautunut lännestä lähestyvään ukkosrintamaan lisäämällä miehitystä.
Käyttöpäällikkö Jarmo Ström Fortumista toteaa, että ennusteen mukaan häiriöt sähköverkossa ovat mahdollisia etenkin Länsi-, Lounais- ja Etelä-Suomessa. Siksi herkät sähkölaitteet on hyvä irrottaa sähköverkosta ukkosen ajaksi.
– Tyypillisesti ukkosen sähköverkkoon aiheuttamat viat  johtuvat puuskaisesta tuulesta, joka kaataa sähkölinjoille puita. Ukkosmyrskyissä esiintyvät salamat rikkovat myös helposti muuntajia, joiden avulla muunnetaan vaihtojännitettä joko suuremmaksi tai pienemmäksi, Ström sanoo.
Laajin ukkosrintama ylittää Suomen tämän hetkisen ennusteen mukaan sunnuntaiaamun aikana.
Fortumin jakelualueella asuvat sähkönkäyttäjät voivat saada tietoa sähkökatkoista myös suoraan matkapuhelimeensa uuden Fortum Sähkövahti -palvelun avulla. Palvelu on maksuton, ja ohjeet sen käyttöön ottamiseksi löytyvät Fortumin internet-sivuilta osoitteessa www.fortum.fi/sahkovahti
Vikatilannetta voi seurata Fortumin verkkosivuilta osoitteesta www.fortum.fi/vikapaivystys.