Varsinaissuomalaiset maan ahkerimpia grillaajia

0

Älvsbytalon TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan 46 % varsinaissuomalaisten ja satakuntalaisten omakotitalojen asukkaista viettää pihallaan kesäaikaan useita tunteja päivittäin. Pihoilla sihisee rutkasti grilliherkkuja, sillä seudun asukkaat ovat maan kovimpia grilliruoan syöjiä: 18 % pistää kesäaikaan grilliherkkuja poskeensa miltei päivittäin – omakotitaloissa asuvista jopa 25 %.
Seudun miehet kertovatkin, että heidän lempipuuhaansa on grillin äärellä patsastelu: useampi kuin joka viides omakotitaloissa tai rivitaloissa asuvista miehistä valitsee grillailun lempitavakseen viettää kesäpäivää kotosalla. Vastaavasti naiset taas viettävät kesäpäivän kotona mieluiten rennoissa merkeissä: 41 % nauttii suvesta mieluiten perheen tai ystävien kanssa istuskellen rauhassa pihalla tai terassilla.