Viikonloppuna isot suunnistuskisat Husossa

0
Matthias Kyburz kilpailee viikonlopulla Paimiossa.
Matthias Kyburz kilpailee viikonlopulla Paimiossa.

Paimion Rasti isännöi tulevana viikonloppuna Varsinais-Suomen Rastipäiviä. Kansallinen kilpailu suunnistetaan Huson maastoissa sekä lauantaina että sunnuntaina ja mukana on kovia kansainvälisiä nimiä, kuten tuore sprintin maailmanmestari, sveitsiläinen Matthias Kyburz, joka leireilee muutaman päivän Suomessa ja myös Paimion seudulla. Toinen kuuma nimi on niin ikään erityisesti sprintissä meritoitunut Ranskan Frédéric Tranchand, joka toissa vuonna otti MM-sprintissä pronssia. Hän tulee syksyn ajan asumaan Turussa työharjoittelun puitteissa ja ottaa näin ensi kontaktia lähiseudun maastoihin. Naisten sarjaan kansainvälistä väriä tuo Sveitsin maajoukkueen paidassakin esiintynyt Sarina Jenzer.
Kotimaisiakin meritoituneita suunnistajia on lähtee taas metsäpoluille. Naisten pääsarjassa nimekkäin lienee isäntäseuraan täksi kaudeksi siirtynyt ”veteraani”, moninkertainen maailmanmestari Vroni König-Salmi, kertoo Antti Veijalainen.