Kaarinan poliisin ovet säppiin

0
Kaarinan poliisin luona ei lokakuun alun jälkeen enää piipahdeta noin vaan.

Kaarinan poliisiaseman poliisipalvelut siirtyvät lokakuun alussa lukittujen ovien taakse, mutta lupahallinto avaa ovensa kesätauon jälkeen ensi viikolla. Jatkossa Kaarinan poliisiasemalla pystyy asioimaan esimerkiksi ajokortteihin ja passeihin liittyvissä asioissa, mutta poliisin luona ei pääse käymään enää ohikulkiessa, vaan ainoastaan mikäli tapaaminen on sovittu.
Poliisipäällikkö Tapio Huttusen mukaan muutoksen taustalla on poliisin rikostutkinnan uudistaminen.
– Rikostutkintaa tehdään siellä Kaarinassa edelleen ja tutkijat voivat sopia tapaamisia asemalle, mutta rikosilmoitusten vastaanotto loppuu. Jatkossa tällainen asiointi poliisin kanssa tapahtuu joko puhelimitse, netissä tai Turussa pääpoliisiasemalla, hän myöntää.
Kritiikki poliisin tavoitettavuuden ongelmista on hänen mukaansa kyllä huomioitu, eikä hän kiistä etteikö se ole ollut ongelma. Muutosten avulla pyritään siirtämään resursseja juurikin siihen, että kansalaiset saisivat poliisiin paremmin puhelinyhteyden. Netin käyttöäkin suositetaan.
– Ideana on nyt parantaa poliisin tavoitettavuutta, ja parantaa puhelinpalvelua. Kohdentaa resursseja tarkemmin.
Tapio Huttusen mukaan nämä muutokset eivät liity meneillään olevaan poliisitoimen uudistukseen. Hän myös kiistää, että toimintojen muutos liittyisi tässä vaiheessa Kaarinan aseman mahdolliseen sulkemiseen. Tiettävästi yksittäisten poliisiasemien kohtalosta keskustellaan poliisin säästöjä valmistelevassa työryhmässä loppuvuonna.

Lisää lehdessä huomenna perjantaina 31.8.

Kaarinan poliisin luona ei lokakuun alun jälkeen enää piipahdeta noin vaan.