“Keuhkoilla puhallettiin henki pois Paimion sairaalasta”

2

Paimion sairaala tyhjenee jo ensi keväänä, sillä sairaanhoitopiiri hakee isoja säästöjä ja keskittää toimintoja. Paimion sairaala tyhjenee siis vieläkin nopeammin, mitä ennakoitiin, eikä jatkokäytöstä ole mitään tietoa. Tilanne harmittaa mm. Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäkeä, joka harmittelee, että keuhkosairauksien hoidon keskittäminen Paimiosta Turkuun oli ratkaisu, jonka seuraukset ovat nyt käsillä. Jussinmäen mielestä nyt on jo nähty, että ratkaisu oli huono. Keuhkosairauksien hoitoa on Turussa pyöritelty paikasta toiseen.

Lue Jussinmäen ajatuksia ja lisää sairaanhoitopiirin linjauksista perjantain lehdestä.

Paimion sairaala uhkaa tyhjentyä tyystin ensi keväänä.

2 KOMMENTIT

  1. Olipa keuhkosairauksien keskittäminen Turkuun potilaan kannalta hyvä tai huono, päätös on tehty, ja nyt pitäisi energia käyttää harmittelun ja voivottelun sijasta akuuteimman pulman ratkaisemiseen: MISTÄ TERVEYSKESKUKSEN POTILAAT SAAVAT JATKOSSA RÖNTGENPALVELUT?

    • Ja keväällä muuttaa pois reumaosastot. 14.8.2012 VSSHP:n tiedotteessa todetaan, että oletuksena on, että sairaalakiinteistön ylläpitovastuu jää joka tapauksessa sairaanhoitopiirille. Siitä huolimatta sairaanhoitotoiminnan siirtäminen pois Paimion sairaalasta toisi vuodessa enimmillään noin 920 000 euron säästöt tekniikan, huollon ja henkilöstön kuluissa. Henkilöstön kannalta tämä muutto on harmi, paimiolaisille työmatka pitenee ja Salon suunnalta tulijoista moni jättää kulkematta Turkuun asti. Sairaanhoitopiirin tasolla kyse on kuitenkin suurista säästöistä. Näin se demokratia toimii, isot jyräävät pienet. Paimiollahan on VSSHP:n valtuustossa vain kolme paikkaa ja hallituksessa varajäsenyys.

Kommenttien lisääminen on estetty.