Jari Tomppo kuudes MM-kisassa

0

Piikkiöläinen Jari Tomppo juoksi Suomen ennätyksen ja sijoittui kärkisijoille Puolassa, jossa juostiin sekä MM- että EM-kisat. 24 tunnin juoksun EM/MM -kilpailu juostiin viime Katowicessa edellisviikolla. Jarin suoritus meni jopa odotuksia paremmin. Tompon sijoitus MM-kilpailussa oli 6. ja EM-kilpailussa 4. Tulos 252,250 km on uusi Suomen ennätys. Jari paransi aiempaa Jari Soikkelin nimissä ollutta ennätystä reilulla 2,3 kilometrillä. Omaa ennätystään Tomppo paransi yli 17 kilometriä.
Tomppo edustaa ultrajuoksuseura Endurancea. Vuorokaudenjuoksussa kilpailijat etenevät 24 tunnin ajan tavoitteenaan mahdollisimman suuri juostu matka. Jari Tomppo nousi ensi kerran 20 parhaan joukkoon puolessa matkassa kisaa.Piikkiössä asuva 46-vuotias Tomppo on aiemmin juossut myös 12 tunnin ja 48 tunnin Suomen ennätykset maantieradoilla. Hänen ennätyksensä 10000 metrin pikamatkallakin oikeuttaisi Suomen tämän vuoden tilastossa kymmenenneksi.