Kaarinan budjetti ylittyy 7-9 miljoonalla

0

Toiveet siitä, että Kaarinan kaupungin raju budjettiylitys tasaantuisi ja että alkuvuoden ennusteet olisivat olleet liioiteltuja, ovat osoittautumassa turhiksi. Perusturvapalvelut ovat ylittäneet kulunsa ennusteen mukaisesti ja sinne kuuluu 5 miljoonan euron osuus näillä näkymin kaupungin 7–9 miljoonan euron budjettiylityksestä. Perusturva-palveluihin lasketaan muun muassa terveyskeskus, neuvolat, perhepalvelut ja lastensuojelu, vammais- ja vanhuspalvelut sekä ylipäätään ihmisten hyvinvoinnista huolehtiminen.

Kaarinassa on takuttu vieläkin suurempien budjettiylityksen lukujen ja menolaskelmien kanssa, ja selityksen mukaan kyse on kuluseurannan teknisessä ennusteessa olleesta virheestä, mutta se ei silti selitä budjettiylityksen suuruutta.Tekninen ennuste näytti keväällä ylitystä peräti toistakymmentä miljoonaa. Päätöksissä puhuttiin kuitenkin toisista summista.
– Virhe ei ole vaikuttanut niihin ennusteisiin, joiden perusteella on tehty päätöksiä, kertoo talouspäällikkö Pertti Koivisto Kaarinan kaupungin hyvinvointipalveluista.
Perusturva-lautakunnan kulut eivät tänä vuonna ole hypänneet yhtäkkiä pilviin, vaikka julkisuudessa esillä olevasta keskustelusta saa helposti tällaisen kuvan. Kyse on usean vuoden tasaisesta noususta.
Nyt perusturvalautakunta pyytää lisärahoitusta 4,5 miljoonan euron edestä. Asiaa käsitellään valtuustossa vasta 22. lokakuuta.
Perusturvalautakunnan kokonaisbudjetti on 80 miljoonaa euroa.

lue lisää lehdestä perjantaina!