Paimio miettii kaupungintalon ja lukion myyntiä

0

Kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki esittää huomenna kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Paimion kaupungintalo-kirjasto ja lukio myydään ulkopuoliselle kiinteistösijoittajalle tai sijoitusyhtiölle. Lopullisen päätöksen kiinteistöjärjestelyn toteuttamisesta tekee ylihuomenna torstaina koolla oleva valtuusto.
Alustavana ajatuksena on, että kyseiset rakennukset myytäisiin noin 15 miljoonan euron yhteishintaan. Kiinteistöjen käyttötarkoitus ei muuttuisi, vaan kaupunki olisi kyseisissä tiloissa sijoittajan leasing-vuokralaisena. Vuokra-ajaksi on kaavailtu 20 vuotta. Leasing-sopimukseen liittyisi takaisinlunastus-optio.
Suunnitelman taustalla on Paimion kaupungin syvälle vajonnut talous. Kiinteistöjärjestelyn avulla Paimio kykenisi kattamaan 6,7 miljoonan euron suuruiset alijäämänsä ja maksamaan pois huomattavan osan lyhytaikaisista lainoistaan. Toisaalta kaupunki joutuisi maksamaan vuosittain leasing-maksuja, joiden suuruus olisi suhteessa kaupungin kiinteistökaupasta saamaan euromäärään.

Lue lisää lehdestä tiistaina 18.9.

MUISTA! Voit lukea Kunnallislehden digilehtenä myös verkossa tai iPadilla/iPhonella.