Sauvoonkin saatiin Ässäkenttä

0
Sauvon Ässäkentän vihkiäistilaisuudessa pelattiin kentän virallinen avausottelu oppilaiden ja FC Interin välillä. Kuvassa Sauvon koulun oppilas Matias Ernvall kohtaa FC Interin pelaajat. Kuva Marjukka Kähönen.

Sauvon koulukeskus on saanut uuden lähiliikuntakentän. Keskiviikkona juhlavasti vihitty Ässäkenttä on osa S-ryhmän ja Suomen Palloliiton valtakunnallista yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille.  Sauvon lähiliikuntakenttä on toinen Turun Osuuskaupan alueelle avattava Ässäkenttä. Ensimmäinen avattiin Paimion Vistan koulussa viime syksynä.
Ässäkentän vihkiäistilaisuudessa pelattiin kentän virallinen avausottelu oppilaiden ja FC Interin välillä.
Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. S-ryhmän paikalliset osuuskaupat- täällä siis Turun Osuuskauppa –  ovat mukana tukemassa hanketta. Käytännössä kentän hinnasta kunta maksoi kaksikolmasosaa ja TOK loput. Tosin hankintahinta laski, koska S-ryhmä teettää kenttiä eri puolille maata.
– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, toteaa Suomen Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen.

Sauvon Ässäkentän vihkiäistilaisuudessa pelattiin kentän virallinen avausottelu oppilaiden ja FC Interin välillä. Kuvassa Sauvon koulun oppilas Matias Ernvall kohtaa FC Interin pelaajat. Kuva Marjukka Kähönen.