Syksyn tautiaika käsillä

0
– Käsien pesu on vielä tehokkaampi tapa torjua flunssaa kuin käsidesi, huomauttavat Paimion ylä- ja alakoulun terveydenhoitajat Raili Palokankare ja Marjut Ränttilä.

Heti kun koulut syksyllä alkavat, alkavat monissa perheissä myös jokasyksyiset flunssakierteet.
– Ei syksy ole sen alttiimpaa aikaa saada tartuntaa kuin mikään muukaan. Syksyisin lasten sairastuminen on yleisempää yksinkertaisesti siksi, että kun isompi joukko kokoontuu yhteen tilaan, tauditkin leviävät helpommin, kertoo Paimion alakoulun terveydenhoitaja Marjut Ränttilä.
Tällä hetkellä alakoulussa on liikkeellä nuhakuumetta sekä mahatautia. Influenssa-aika alkaa vasta talvella.
– Samat ohjeet kuin mitä sikainfluenssan liikkuessa annettiin, ovat edelleen tehokas keino torjua flunssaa. Eli yski hihaan, pese usein käsiä, äläkä tule kipeänä kouluun. Yksi kuumeeton päivä olisi aina hyvä pitää ennen kuin tulee takaisin kouluun, Ränttilä ohjeistaa.
Lue lisää perjantaina lehdestä, tai digilehdestä!