Fuilanrannan vääntö jatkuu

4

Paimion ympäristöyhdistys ja muut valittajatahot ovat antaneet Turun hallinto-oikeudelle vastaselityksen, jossa tuodaan esille, että kansalaisilla ei ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon. Kaupunki ei ole ottanut huomioon vetoomusta, oikaisuvaatimusta eikä valtuustoaloitetta, joissa vaadittiin kaupunkia selvittämään myynnin vaikutuksia. Kaupunki on perustellut lausuntopyyntöjen laiminlyömistä sillä, että yhdistysten kanta on ollut selvillä.  Kaupunki ei voinut etukäteen tietää lausuntojen sisältöä, ja siten mahdolliset uudet ratkaisuvaihtoehdotkin ovat jääneet kuulematta.
Valittajien mielestä virkistysalueen myyminen heikentää kansalaisten virkistysmahdollisuuksia lyhyellä aikavälillä, mutta myös ennen kaikkea tulevaisuudessa, jolloin vapaiden rantojen määrä on asiantuntija-arvioiden mukaan yhä vähäisempi. Tilojen myynti ja alueen käyttötarkoituksen mahdollinen olennainen muutos vaarantaa ympäröivän Natura-alueen luontoarvoja.

4 KOMMENTIT

  1. No onhan se jotensakin naurettavaa olla merellinen kunta ja kuntalaisilla ei ole edes uimarantaa omassa kunnassaan vaan on mentävä kaarinan tai sauvon puolella….

  2. Olisihan se, jos Paimio yrittäisi olla merellinen kunta. Onneksi niin kei kukaan väitäkkään.

    Paimion rajojen sisäpuolella ei ole milliäkään merenrantaa, omistuspohjaan katsomatta. Merenrannan sijaan Paimiossa on kaksi upeaa maauimalaa sekä uimahalli. Sekä kesäpaikka merenrantoineen ja rantasaunoineen Sauvon Marjaniemessä. Niillä on nyt pärjättävä.

  3. En tiedä millainen karttakirja Jarkolla on, mutta onhan Paimiolla tuota merenrantaa nyt muutaman kilometrin verran. Ikävän hankalasti kyllä hyödynnettävissä.

  4. Täytyy myöntää että tilastoissa lasketaan pinta-alastamme noin 1% mereksi, niin täytyy sitä rantaakin. Itse puhuisin kyllä rehellisyyden nimissä jokisuistosta. Eikä käytetä merellisyyttä tuota prosenttia enempää kaupunkimme markkinointiin.

Kommenttien lisääminen on estetty.