Kaarinassa hoksattiin selainongelma äänestäjien kirjaamisessa

0

 Kaarinalainen vihreä IT-asiantuntija Elias Aarnio huomasi edellisviikolla ongelman Oikeusministeriön äänestäjien sähköiseen rekisteröintiin käytetyssä sovelluksessa ja sen seurauksena Oikeusministeriö on ohjeistanut nyt vielä niukasti ennen vaaleja kuntia uudelleensysteemien käytöstä. Oikeusministeriön vaalituki myönsi, että  äänestäjien sähköiseen rekisteröintiin käytettävässä sovelluksessa on havaittu virhe, joka on niin vakava, että Internet Explorerin käyttö kielletään kokonaan. Ministeriö suosittaa vaihtamaan selaimeksi ilmaisen Firefox- selaimen.

Oikeusministeriön vaalituen edustaja kävi jopa paikalla Kaarinassa seuraamassa ylimääräistä testisessiota tiistaina. Virhe on siis todennettu ja ja siksi Internet Explorer-selainta ei tule käyttää vaalipäivänä jos paperilistaa ei ole varmuusvarana, vaan selain tulee korvata Mozilla Firefoxilla.

Elias Aarnio suosittaa omassa nettiblogissaan yksiselitteisesti, että vaaleja ei kunnissa pidä sunnuntaina tehdä niin, että Internet Explorer -selainta käytetään.

 – Paperilistat käyttöön vain jos ei ehdi asentaa Mozilla Firefoxia tilalle.

Sauvossa paperilistat olivat jo suunnitellusti varalla ja Paimiossa on selaimeksi vaihdettu Firefox.