Kataisen uhkaaja oli liikkeellä “leikillään”

0

Varsinais-Suomen poliisilaitos on tiedottanut Turussa eilen tapahtuneesta välikohtauksesta, jonka  seurauksena 27-vuotiasta Keski-Suomesta kotoisin ollutta miestä epäillään  alustavasti laittomasta uhkauksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Mies meni veitsen kera tapaamaan pääministeri Kataista vaalitilaisuuteen Turun kävelykadulle.
Esitutkinnan perusteella mies oli vaalitilaisuudessa normaalisti muiden mukana jonottanut Kataisen luo.
Päästyään vihdoin keskustelemaan Kataisen kanssa, oli mies kätellyt tätä molemmin käsin, polvistunut hänen eteensä ja ottanut esille leipäveitsen ojentaen sitä Kataiselle pitäen terän suunnattuna itseään kohti. Veitsi oli avoimen kämmenen päällä kahvaosa Kataista kohti. Mies kertoi samalla Kataiselle pyytävänsä apua sekä hänellä olevan paljon ongelmia ja tulleensa nyt ”leikisti tappamaan” pääministerin. Mies on kuulustelussa kertonut painottaneensa sanaa ”leikisti”.

Mies ei käyttäytynyt aggressiivisesti. Pääministeri Kataisen turvamiehet ottivat nopeasti hallintaansa maahan polvistuneen miehen ja hänellä olleen leipäveitsen. Poliisi kuljetti miehen kiinniotettuna Turun poliisitalolle.
Mies on kertonut halunneensa päästä julkisuuteen ja sitä kautta tuomaan esille omia poliittisia kantojaan. Miehen aikaisemmat yhteydenotot kansanedustajiin yleensä eivät ole hänen mukaansa tuoneet tulosta. Mies ei tarkemmin yksilöinyt mihin yhteiskunnallisiin asioihin hän haluaisi vaikuttaa.
Tapahtumakokonaisuuden esitutkinta on edelleen kesken ja mies on pidätetty.