Kuivakäymälä säästää puhdasta vettä

0

Tiesitkö, että vesivessat olivat Suomessa kiellettyjä vain noin sata vuotta sitten? Tänä päivänä WC on vaurauden osoitus, itsestäänselvyys ja hyvinvoinnin ilmentymä. Veteen sekoitetut ulosteet tuottavat kuitenkin päänvaivaa erityisesti haja-asutusalueilla, joilla ollaan vielä hieman epätietoisia uudesta jätevesiasetuksesta jonka siirtymäaika päättyy vuonna 2016. Lisäksi jätevedet kuormittavat ympäristöä ja rehevöittävät vesistöjä samaan aikaan kun louhittu fosfori hupenee hälyttävästi. Fosforivajeen paikkaamiseen ihmisulosteet kävisivät mainiosti.
Tiesitkö, että käymälän valinnalla pystyy säästämään satasia vuodessa?
Vaihtoehtoisia käymäläasioita kuulemaan ja pohtimaan Paimiosaliin oli viime viikolla kokoontunut parikymmenpäinen joukko ihmisiä. RAVITA – hankkeen järjestämä teemapäivä oli suunnattu kuntien rakennusvalvonnassa työskenteleville, ympäristöviranomaisille sekä rakennuksiin suunnitelmia tekeville.