Ostotarjouksia jo muutama

0

Paimion kaupunki on saanut jo muutaman tiettävästi varteenotettavan ostotarjouksen kaupungintalosta ja lukiokiinteistöstä. Kaupunginjohtaja Jari Jussinmäen mukaan tarjoukset ovat valtakunnallisilta toimijoilta ja niitä käsitellään konsultin kanssa.
Kaupunki ei edelleenkään ole saanut selvyyttä siihen, miten käy näihin kiinteistöihin saatujen valtionapujen kanssa, periikö valtio niitä takaisin, vai ei. Kyse on 2,5 miljoonan euron takaisinperinnästä, sillä lukioon Paimio sai valtionapua 1,5 miljoonaa ja kaupungintalorakentamiseen miljoonan. Ratkaisevaa ainakin lakipykälien mukaan on kiinteistön käyttö, sillä valtionosuus on myönnetty rakennusten käyttötarkoituksen mukaan. Valtionosuuden palautuspäätös tehdään tiettävästi V-S Ely-keskuksessa.
Kaupungin johto on laskenut, että kiinteistöjen myynti voisi tuottaa 15 miljoonaa, ja tuosta rahasta pystyttäisiin kuittaamaan kaupungin lähes 7 miljoonan alijäämät ja vähennettyä lainoja.