Piispa aloitti Piikkiön opiskelun

0
Piispa Kari Mäkinen aloitti tarkastuksen Piikkiön seurakunnassa torstaina. Aamupäivällä hän tapasi koululaisia yhteinäiskoulussa.
Piispa Kari Mäkinen aloitti tarkastuksen Piikkiön seurakunnassa torstaina. Aamupäivällä hän tapasi koululaisia yhteinäiskoulussa.

Piikkiön seurakunnan piispantarkastuksen julkisempi osuus alkoi torstaiaamuna piispa Kari Mäkisen ”opintomatkalla” Piikkiön yhtenäiskoululle. Piispalle ja seurueelle esiteltiin yläkoulun modernia oppimisympäristöä ja samalla yhdeksäsluokkalaisilla oli tilaisuus kuulostella piispan aivoituksista työstä olennaisia asioita.
– Onko opiskelu täällä erilaista kysyi piispa Mäkinen saatuaan tiiviin tietopaketin oppilaiden ”ihmeluokasta”. Kouluavustaja Marko Kupilainen esitteli vieraille miten tietoteknisesti älykäs luokkatila on uudistanut ja värittänyt opetusta, ja poistanut tiettyjä vanhoja ”opettaja edessä, oppilaat pulpeteissa” -asetelmia, ja vapauttanut opettajan liikkumaan ja työskentelemään vaikka keskellä luokkaa. Myös samanaikaisopetus onnistuu ja itse tila on ääniympäristöltään erittäin rauhallinen, suorastaan hiljainen, mikä tukee keskittymiskykyä.
– Tuolien kolinat ja hälinät ovat jääneet pois, se on hyvä keskittymiskyvyn kannalta. Ja ylimääräinen meluhan voi myös väsyttää, tuumi piispakin.

Lue lisää perjantaina lehdestä tai digilehdestä!