Polttoaineiden hinnannousu ahdistaa autoilijoita

0

Dieselin kuluttajahinta on noussut kesäkuuhun verrattuna liki kymmenen senttiä litralta ja 95 E 10-bensiinin litrahinta on kivunnut vastaavassa ajassa jopa 11 senttiä. Polttoaineiden kuluttajahinnan nousu saa niin yksityis- kuin ammattiautoilijat varpailleen.
– Onhan se aika kylmää kyytiä ollut jo pidemmän aikaa. Meilläkin polttoainetta kuluu 350-400 tuhatta litraa vuosittain, jolloin jo muutaman sentin nousukin tekee aika ison eron, sanoo Paimion Kuljetuksen yrittäjä Jaakko Heikonen.
95 E 10:n keskihinta kipusi syyskuussa ennätyskorkealle, kun sen keskihinnaksi mitattiin koko maassa 1,737 euroa. Samalla dieselin hinta hipoo jo 1,6 euron rajaa.
Myös yksityisautoilijat ovat huolissaan hintakehityksestä. Dieseliä tankkaavan paimiolaisen Markku Sipposen mukaan turhien ajojen karsiminen on riittänyt toistaiseksi polttoainekulujen pitämisessä aisoissa.
– Onhan se hinta karannut jo käsistä. Vaikea on kuitenkaan harkita muita vaihtoehtoja, koska henkilöauto on itselleni tällä hetkellä välttämätön kulkuväline, hän sanoo.

Lue lisää netistä, joko olet tutustunut digilehteen?