Vaalikone on auki

0

Kunnallislehden nettisivuilla on auennut TS-yhtymän lehtien yhteinen vaalikone, jonka kysymysten laadintaan myös Kunnallislehden toimitus on osallistunut. Vaalikoneeseen on linkki Kuntsarin etusivulla, tai sitten voit mennä suoraan osoitteeseen http://vaalikone.kuntsari.fi
Vaalikoneen kysymyksiin kuntavaaliehdokkaat pääsevät vastaamaan edelleen, ja uusia vastauksia kaivataankin. Maanantaina aamupäivällä paimiolaisehdokkaista kone löysi 45 ehdokkaan vastaukset ja Sauvosta 22. Tarvittavat salasanat on toimitettu puolueiden piiritoimistoihin, jotka ovat luvanneet toimittaa ne edelleen ehdokkaille.
Vaalikoneessa kysytään niin sanottujen yhteisten ja yleisluontoisten kysymysten rinnalla mm. paimiolaisten ehdokkaiden kantaa mahdollisiin kuntaliitossuuntiin, palvelujen yksityistämiseen, päätöksenteon ympäristöystävällisyyteen ja yritystoiminnan tukemiseen. Sauvolaisehdokkaat ottavat kantaa veroäyriin ja itsenäisyyteen, yritysasiamieheen, laajempaan kuntayhteistyöhön ja liitokseen Paimion kanssa. Kaarinan päättäjiltä kysytään kumpi on mieluisampi, kuntaliitos Paimion vai Turun kanssa? Pitääkö kyläkoulujen pystyssä pitämisen sijasta pienentää opetusryhmien kokoja kaikissa kouluissa? Myös rahankäyttö on esillä, sillä niin ehdokkaat kuin sitten ehdokkaiden kantoja tutkivat äänestäjätkin pääsevät ottamaan kantaa, pitäisikö rahaa käyttää joukkoliikenteen kehittämiseen ennen kuin kulttuuritaloon.