Vain yli-ihminen innostaa nuoret äänestämään

0

Tutkimusten mukaan suomalaisten nuorten äänestysinnokkuus on huomattavasti vähäisempää kuin muilla ikäluokilla tai muiden maiden nuorilla. Asia on herättänyt huolta siitä, saadaanko nuorten ääntä tarpeeksi esiin suomalaisissa päätöksentekoprosesseissa.

Kunnallislehti kävi Kaarinan lukiossa kyselemässä juuri äänestysikään tulevilta, miltä vaalit näyttävät heidän kannaltaan. Vastaajina oli 26 lukiolaista yhteiskuntaoppi 2:n kurssilta. Haastatelluista kymmenen saa äänestää syksyn kunnallisvaaleissa.

Miksi jättäisit äänestämättä? Miksi vaalit eivät kiinnosta?

– No mä en oikein tiedä noista ehdokkaista ja olen laiska ottamaan selvää jokaisesta erikseen. Pitäisi olla selkeämpiä kampanjoita.

– Siellä ei ole ketään varteenotettavaa ehdokasta.

– Tulee kuitenkin sellaista, että ei pysty vaikuttamaan mihinkään, vaikka äänestäisi.

– Enkä muutenkaan usko poliitikkoihin. Kaikki vaan yrittää saada suosiota eikä kuitenkaan sitten tee mitään.

Lue lisää vastauksista 19.10 Kunnallislehdestä. Lisäksi yhteiskuntaopin opettajat kertovat, mikä poliittisessa päätöksenteossa on nuorista luotaantyöntävää. Vuokko Aromaa Kaarinan lukiosta kertoo myös Facebookin käyttämisestä opetuksen osana.