Varsinais-Suomen vetovoimaisuus kasvussa

0

Turku on noussut ykkössijalle ohi Tampereen kiinnostavimpana asuinpaikkakuntana. Maakuntana Varsinais-Suomi nousee toiseksi heti Pirkanmaan jälkeen. Myös yrityksiä kiinnostaa sijoittautuminen alueelle ja erityisesti Turkuun.
Varsinais-Suomen markkinointiryhmän puheenjohtaja ja Turun kaupungin tiedotuspäällikkö Juha Elo arvelee, että tänään tiistaina julkistetun tutkimuksen tuloksissa on vielä kulttuuripääkaupunkivuoden nostetta, josta on jatkossakin pidettävä kiinni.
Varsinaissuomalaiset viihtyvät kotiseudullaan, ja yli kolmannes suosittelee sitä muillekin. Asukkaiden sitoutuminen alueeseen on vahvaa: 90 % ei pitänyt todennäköisenä poismuuttoa Varsinais-Suomesta. Koko aluetta kuvaavissa ominaisuuksissa korostuivat merellisyys, korkea osaaminen ja koulutusmahdollisuudet, kulttuurimyönteisyys sekä tapahtumien rikkaus.