Haka Hockeylle kuudes peräkkäinen voitto

0
Ykkösvitja oli vauhdissa.
Ykkösvitja oli vauhdissa.

Paimion Haka Hockey otti lauantaina hienon 4–3 kotivoiton viihdyttävässä ja hyvätasoisessa jääkiekko-ottelussa, jossa vastustajana oli perinteikäs turkulaisseura Kiekko-67. Kyseessä oli jo kuudes peräkkäinen voitto Hakalle.
Kotijoukkue oli jokaisessa erässä hyökkäävämpi ja voitontahtoisempi osapuoli, mutta vieraiden erinomainen maalivahtipeli ja järkevä ja kurinalainen puolustaminen piti maaliluvut tasaisina loppusummerin soittoon saakka.
Käytännössä ottelu ratkesi erikoistilanteisiin. Peräti viisi ottelun seitsemästä maalista tehtiin ylivoimalla.
Ottelua oli seuraamassa loppuunmyyty halli: 420 katsojaa. Yleisömäärä selittyy paitsi Hakan alkukauden erinomaisella menestyksellä, myös legendaarisella turkulaisvahvistuksella, 64-vuotiaalla Timo Nummelinilla. Numppa pelasi Haka-paita yllään miltei täydet minuutit osallistuen myös ylivoimapelaamiseen.
Hyvin Tepsin ja Suomen maajoukkueen takavuosien luottopuolustaja hommansa hoiteli, vaikka noilla ikävuosilla vauhti ja liike on jo luonnollisesti verkkaisempaa. Tiukassa pelissä Nummelin joutui välttämään riskejä ja pelaamaan varman päälle. Mutta hyviä syöttöjä hän jakeli ja myös laukoikin napakasti muutaman kerran.
Joukkueenakin Haka laukoi ensimmäisessä erässä vimmatusti. Pari mainiota maalipaikkaa oli muun muassa Ossi Nurmisella ja Marko Mäkisellä. Kiekko 67:n maalivahti Joonas Serttilä torjui kuitenkin erinomaisesti.
Haka tasoitti pelin, kun toista erää oli pelattu runsaat kaksi minuuttia. Henri Palmroth maalasi ylivoimalla Marko Mäkisen ja Matti Pinomäen ollessa syöttäjiä.
Hieman ennen toisen erän puoltaväliä Mäkisen kynäily sai aikaan huippuvaarallisen hyökkäyksen. Mäkinen siirsi kiekon Markus Ahlmanille joka löysi välittömästi maalin kulmalta Tommi Elomon. Haka 2–1 johtoon komealla maalilla.
Kolmannen erän alkupuolella Ossi Nurminen sai aloitusympyröiden väliin nappisyötön Ossipekka Lehtoselta eikä erehtynyt. Kova veto ja komea maali. Toisena syöttäjänä oli Lasse Lintula.
Kiekko 67 ei lannistunut vaan kavensi tasakentällisin ajassa 48:52. Ja vain runsaat viisi minuuttia ennen loppua vierasjoukkue kykeni tulemaan ylivoimalla tasoihin.
Kolme ja puoli minuuttia ennen peliajan päättymistä vieraiden Rasmus Pohjoiskoski joutui kamppaamaan peliä taidolla rakentaneen Ossipekka Lehtosen. Ylivoimaa ehti kulua runsas minuutti, kun Lasse Lintula sai aloituspisteen kaarelle oivallisen syötön Matti Pinomäeltä. Maalivahti Serttilä oli Lintulan kovan rannevedon edessä voimaton. Hakalle pisteet maalein 4-3.