Kaarina ei tingi palvelutasosta, lainaa lisää 6 miljoonaa

0

Kaarina ei aio ensi vuoden talousarviossaan tinkiä palveluiden tasosta. Kunnallisveroa korotettiin 18,5:stä 19:ään, mutta Kaarina joutuu silti ottamaan tulevana vuotena 6,1 miljoonaa euroa lisää lainaa.

– Tämänhetkiset talousongelmat ovat väliaikaisia. Rakentaminen on lähtenyt käyntiin, tulee kerrostaloja ja omakotitaloja ja uusia kaavoja, ja elinkeinotoimminnat pyörivät, Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta kommentoi.

Kuluja budjetista on höylätty tasaisesti joka puolelta.

Talousjohtaja Janne Lavén kertoo, että velkaa asukasta kohti tulee olemaan 2428 euroa.

Osa velasta on sijoitusvelkaa eli kaupunki on ottanut velkaa ja sijoittanut sen niin, että saa siitä korkeampaa korkoa kuin velasta peritään. Todellinen asukaskohtainen velka onkin noin 300 euroa pienempi.

Palveluiden tasosta ei ole tingitty siksi, että kaupunki haluaa panostaa ennen kaikkea ennalta ehkäisevään työhön ja ihmisten hyvinvointiin. Hetkellisistä säästöistä ei haluta isoja maksuja myöhemmin.