Kaikki tieto päihteistä ei ole luotettavaa

0
Janne Bergin luentoa kuunneltiin keskittyneesti.
Janne Bergin luentoa kuunneltiin keskittyneesti.

– Internet on niin täynnä tietoa päihteistä, oikeaa ja väärää, että kaikkeen siihen ei voi luottaa. Esimerkiksi kannabisyhdistysten väittämä, että kannabiksella ei olisi huonoja terveysvaikutuksia, on täyttä p***aa, paukautti vanhempi rikospoliisi Janne Berg yhdeksäsluokkaisten päihdevalistus-luennolla.

Berg kritisoi myös paatoksellista huumevalistusta. Sen esittämät uhkakuvat eivät vastaa kokeilijoiden omia kokemuksia.

– Langanlaihat, monia kymmeniä vuosia käyttäneet narkomaanit ovat kokeilleet joskus ensimmäisen kerran huumeita ja uskoneet, että eihän tästä ollutkaan mitään suurta vaaraa, kyllä tämä homma on hanskassa.

Berg kertoi, että jos alle 18-vuotias jää kiinni huumeista, hänestä otetaan poliisin tietokantaan DNA, sormenjäljet ja valokuva. Nuoruusiän päihdekokeilu voi niiden vuoksi nostaa seiniä vastaan myöhemmässä elämässä.

Berg on Varsinais-Suomen poliisilaitoksen huumerikosyksiköstä, ja hän on itse asunut Paimiossa. Hänen luentonsa torstaina Paimio-salissa oli osa vuosittaista ehkäisevän päihdetyön viikkoa.

Ehkäisevän päihdetyön viikko jatkuu vielä viikonvaihteessa. Lauantaina kello 19–23 on Tillintuvalla päihteetön disco.