Paimio hautaa kaupungintalon myynnin

6

Paimion kaupunki hautaa idean lukion ja kaupungintalo-kirjaston myynnistä. Ideana oli, että kaupungin talouden paikkaamiseksi kiinteistöt myytäisiin, ja kiinteistöjen käyttö pysyisi silti ennallaan, eli kaupunki maksaisi tiloista leasing-vuokraa. Suunnitelma on haudattu, koska neuvotteluissa selvisi, että opetusministeriö vaatisi valtionosuuksia takaisin, mikä tekisi myynnistä kannattamatonta.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
9 vuosia sitten

Paniikissa siis toimittiin ja lähdettiin “soitellen sotaan”. Valtionosuuksien takaisinperinnän olisi voinut selvittää omana kysymyksenään ennen konsultin palkkaamista ja vähemmällä metelillä. Paljonko konsultille nyt sitten maksettiin turhasta myynnin valmistelusta? – 50 000-80 000€ vai paljonko? Sekin raha on velvoitettu juustohöylällä jostain säästämään!

Marja Mäenpää
9 vuosia sitten

Tuo on todella hyvä asia, että tuosta kaupungintalo-kirjaston sekä lukiorakennusten myynnistä luovutaan. Kaikkea ei voi rahaksi muuttaa. Valtiovalta haluaa rahat tietysti, jotka oli saatu näihin hankkeisiin; ihan oikeudenmukaisesti! Aika outo tuo ajatuskin jo oli myynnistä, en ymmätänyt sitä laikaan.

Sini Heino
9 vuosia sitten

Palatakseni vielä asiaan.

Ilmeisesti valtuuston päätöksellä sovittu konsultointi ehti kuitenkin alkaa. Mutta miten se toteutettiin ja valittiin?

Miten konsultin tehtävät kilpailutettiin? Tuliko hankintalaki, joka velvoittaa yli 30 000euron palveluiden kilpailuttamisen, huomioitua? Ketkä kisasivat ja millä perusteilla valinta tehtiin?

Sari Murto
9 vuosia sitten
Reply to  Sini Heino

Olen samoilla linjoilla teidän kanssa. Uskomatonta, millaista päätösentekoa. Miten on mahdollista, että ei kunnolla selvitetty myyntimahdollisuuksia, aikaahan kuitenkin oli riittävästi. Toisaalta, hyvä, ettei myyntiaikeet toteudukaan. En nimittäin usko, että omaisuuden myymisellä voi pidemmän päälle olla mitään positiivisia vaikutuksia kunnan talouteen. Kuinka paljon rahaa Paimio sitten kaikenkaikkiaan ehti menettää jo tässäkin konsultoinnin hankkimisessa. Eikö Paimion kaupungilla ole jo nyt ihan riittävästi hallintopuolen päättäjiä, jotka tätäkin asiaa olisi voinut tutkia? Miksi tarvittiin ulkopuolinen konsultti ylipäätään?

jesse
9 vuosia sitten

niin kuin aina kaikki tehdään ensin ja sitten vasta tutkitaan,ns.takapuoli edellä puuhun