Poliisiasemaverkosta esitys tällä viikolla

0

– Poliisin asiakaspalveluja tullaan jatkossakin tarjoamaan suurin piirtein yhtä monelta paikkakunnalta kuin tälläkin hetkellä, hahmottelee poliisin hallintorakenneuudistusta valmistelevan hankeryhmän puheenjohtaja, osastopäällikkö Kauko Aaltomaa sisäasiainministeriön poliisiosastolta.
Eilen kokoontunut hankeryhmä keskusteli niistä kriteereistä, joiden perusteella poliisiasemien sijainnista olisi järkevintä päättää. Poliisin omia toimipisteitä ja yhteispalvelupisteitä, joissa poliisin lupahenkilöstö on tavoitettavissa ajanvarauksella, on tänä päivänä noin 170.
– Viranomaisten yhteistoimintaa ollaan hyödyntämässä nykyistä enemmän. Poliisin “miehittämättömien” lupapisteiden sijaan poliisin henkilöstö voisi tarvittaessa tarjota nykyistä vastaavat palvelut yhteispalvelupisteillä, pohtii Aaltomaa.
Puheenjohtajan esitysluonnos poliisiasemaverkostoksi valmistuu loppuviikosta. Aikanaan sisäasiainministeri Päivi Räsänen tekee päätöksen poliisin toimipisteverkosta.