Sosiaalinen luototus saattaa järjestyä seudullisena

0

Kaarinassa valmistellaan sosiaalisen luototuksen hanketta seudullisena.

Hanke sai alkunsa neljä vuotta sitten, Kaarinan sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän valtuustoaloitteesta 22.9.2008. Perusturvalautakunta käsitteli asiaa vasta kolme vuotta aloitteen jättämisen jälkeen, ja silloin aloite eteni nihkeästi.

Tämän vuoden syyskuussa perusturvalautakunnan kokouksessa kerrottiin, että Kaarinan kaupunki on ollut aloitteellinen sosiaalisen luototuksen toteuttamisessa seudullisena. Sama linjaus jatkui 12.11.2012 valtuuston päätöksessä.

Sosiaalinen luotto on tarkoitettu pienituloisille henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta saada velkaa maksuhäiriömerkinnän tai vakuuksien puuttumisen vuoksi. Hakijoita on vähän, joten sitä on suositeltua järjestää usean kunnan yhteistyönä, esimerkiksi Turun velkaneuvontaan kytkeytyneenä.

Sosiaalista luototusta on järjestetty pääkaupunkiseudulla, ja kokemukset siitä ovat pääasiassa positiivisia.

Luottoa voidaan myöntää muun muassa velkakierteen katkaisemiseen, kodin hankintoihin, kuntoutumiseen, työllistymisen edistämiseen, asumisen turvaamiseen tai sosiaalisen kriisin ylittämiseen.