Hobbitti – odottamaton matka

0

Kun nuorena aloin lukea Tolkienin Tarua Sormusten herrasta, en pystynyt 100 sivua enempää lukemaan. Niin paljon maisema- ja tapahtumakerrontaa sisältävä teksti ei vain uponnut. Elokuvien ilmestyttyä olen saanut kiinni Tolkienin tarinasta. Nyt alkanut uusi saaga Hobbiteista kertoo ajasta 60 vuotta aiemmin ja antaa pohjaa moniin tapahtumiin. Ei voi kuin ihailla sitä juonen kerrontaa, mitä Tolkien on aikoinaan luonut. Peter Jackson loi tyylin esittää tarinaa ja jatkaa siitä mihin lopetti aiemmassa trilogiassaan.

Moni on valittanut tarinan hidasta etenemistä. Ymmärrettävää, näinä kiireisten ja tapahtumia vilisevien elokuvien aikoina. Silti itse nautin suunnattomasti tarinan niin visuaalisesta esityksestä kuin tapahtumien soljuvasta etenemisestä. Liiallinen kiire olisi pilannut harmonian.

Paimion Kino on osoittanut viime vuosina uudistumisen mahdollisuuksia ja nykyinen 3D-aikakausi antaa mahdollisuuden uusien elokuvien nopeaan saamiseen ja näin Hobbittin kanssa. Hieno elokuva. Kannattaa katsoa!