Karkkimaailmaan murtauduttiin, tehtaanmyymälä avataan silti

0
– Tehdas pystyttiin käynnistämään jo murtoa seuranneena päivänä, kertoo tuotantojohtaja Timo Linte.
– Tehdas pystyttiin käynnistämään jo murtoa seuranneena päivänä, kertoo tuotantojohtaja Timo Linte.

Vasta perustettu karkkitehdas ei saanut olla kauaa rauhassa, sillä tehtaaseen murtauduttiin itsenäisyyspäivän ja perjantain välisenä yönä. Vaurioita ilkivallasta ja ryöstöstä tuli niin paljon, että tehtaan toiminta jouduttiin keskeyttämään.

– Perjantaina oli tuotantokatkos, mutta jo samana iltapäivällä koneet saatiin käyntiin, informoi Petteri Laitala, tehtaan hallituksen puheenjohtaja.

Itse tehdasrakennukseen ei murtauduttu, toisin kuin asiasta on uutisoitu mediassa aiemmin. Sen sijaan vaurioita tehtiin tehtaan ulkopuolella ja kontteihin. Joitakin laitteita, kuten yksi sähkökeskus, varastettiin.

– Murron vuoksi lämmitys meni pois päältä useiksi tunneiksi, samoin höyrytyskone.  Lämmönjakokeskukseen tehtiin ilkivaltaa ja sähkökeskuksia rikottiin, toteaa tuotantojohtaja Timo Linte.

– Jollakulla on ollut hyvät suojavarusteet, jotta ei ole tullut kipinää päälle. En olisi uskaltanut mennä itse samaa tekemään.

Koska tehtaan ovet pysyivät suljettuina, murtautujat joutuivat lähtemään kotiin kuivin suin. Karkkeja tehtaalta ei hävinnyt.

Tehtaanmyymälä koeavajaiset pidettiin murrosta huolimatta seuraavana päivänä. Viralliset avajaiset ovat lauantaina 15.12. Avajaisissa on paikalla joulupukki, joulumyyjäiset sekä karkkimaistiaisia.