Lukioiden yhdistämistä vastustetaan kovalla kiireellä

0

Suunnitelma Kaarinan lukion ja aikuislukion yhdistämisestä on herättänyt kovaa vastustusta.

Yhdistämisestä päätetään maanantaina 17.12.

Sekä lukion että aikuislukion henkilökunta on lähettänyt kaupunginvaltuutetuille vetoomuksen hankkeen perumiseksi. Nyt päivälukionkin opiskelijat harppasivat mukaan vastustamaan hanketta. He lähtivät omaehtoisesti keräämään nimilistaa.

Opiskelijat iltalukion puolella ilmaisivat vastustavansa hanketta jo marraskuun puolella.

Tämänhetkisissä suunnitelmissa on yhdistää lukiot vuoden 2014 alusta. Päivälukion rehtori johtaisi molempia, ja nykyinen aikuislukion rehtori ja päivälukion apulaisrehtori toimisivat yhdessä apulaisrehtoreina. He tekisivät huomattavasti enemmän opetustunteja kuin nyt.

Vetoomuksissa ehdotetaan, että asiaa voisi harkita uudestaan vuonna 2016, jolloin tulevat uudet opetussuunnitelmat ja osa henkilökunnasta on eläköitymässä.

Aikuislukion rehtori kritisoi sivistysjohtaja Esko Poikelan sanomisia torstain Turun Sanomista.

– Kaarinan kaupungissa puhutaan usein vain aikuislukion 120 varsinaisesta eli tutkinto-opiskelijasta. Heihin nähden aikuislukion hallinnon määrä onkin ylimoitettu, kuten Poikela esittää. Tällöin kuitenkin unohtuu, että aikuislukion oppilasmäärä on 240. Puolet opiskelijoista on aineopiskelijoita, kuten kaksoistutkintoa suorittavia ja maahanmuuttajia. Myös heistä saadaan valtionosuuksia ja myös he suorittavat tutkintoja.