TE-toimistoja sulautettiin – Paimiosta palvelutoimisto

1
Tapani Lahti ja Raino Lindeqvist kertoivat TE-toimiston muutoksista maanantaina.

Paimion Työ- ja elinkeinotoimisto on vuodenvaihteessa yhdistetty monen muun kunnan kanssa Varsinais-Suomen TE-toimistoksi. Uudistus on osa valtakunnallista muutosta, jonka yhteydessä toimistojen palveluja uudistetaan ja tiivistetään.
Varsinais-Suomen alueella toimii jatkossa Varsinais-Suomen TE-toimisto, jolla on palvelupisteet Paimion lisäksi Kaarinassa, Kemiönsaaressa, Laitilassa, Liedossa, Loimaalla, Paraisilla,  Raisiossa, Salossa, Somerolla, Turussa ja Uudessakaupungissa. Myös TE-toimiston logo on uudistunut.
Konkreettisimmin toiminta muuttuu Paimiossa siten, että toimiston aukioloajat supistuvat. Torstaista lähtien Paimion palvelutoimiston ovet ovat avoinna maanantaisin, muina arkipäivinä vain ajanvarauksella. Henkilöstö vähenee aiemmasta vajaasta viidestä noin kolmeen.
Toimistonjohtaja Raino Lindeqvistin työsarka on muuttunut siten, että hänet on nimitetty V-S:n TE-toimiston yhdeksi kehittämispäälliköksi. Hänen vastuualueenaan on asiakaspalvelu. Tapani Lahti vastaa jatkossa paikallisesti siitä kartoituksesta, mihin palvelulinjalle asiakas kuuluu. Lisäksi hänen työalueeseensa kuuluu työnantajapalvelut sekä nopeasti ja omatoimisesti työllistyvät asiakkaat, jotka hyödyntävät monikanavapalveluita. Liisa Rastas vastaa niistä asiakkaista, jotka ovat osaamisen kehittämispalvelujen piirissä eli hakeutumassa esimerkiksi koulutukseen.
Toistaiseksi on avoinna, miten hoidetaan kolmannen merkittävän työsaran eli tuetun työllistymispalvelun tehtävät, kuten yhteistyö Apilan työkeskuksen ja kaupungin kanssa. Myös vuodenvaihteessa voimaan astuneen nuorisotakuun toteutuminen edellyttää Lindeqvistin ja Lahden mielestä sitä, että toimistoon osoitetaan näihin tehtäviin asiantuntija.
– Apilassa työtoiminnan piirissä olevia on 20-30 ihmisiä. Kaikkiaan tuettuja työllistettyjä on alueella noin sata. Kyse on merkittävästä työsarasta. Lisäksi nuorten yhteiskuntatakuu on vasta käynnistymässä, ja Paimiossakin etsivä nuorisotyö hakee muotoaan. Näemme erittäin tärkeäksi, että tämä resurssi tänne osoitetaan, mutta ratkaisuja ei ole vielä tehty, sanoo Lindeqvist, joka työskentelee siirtymäajan resurssipulan vuoksi Paimiossa.
Osa käytännön työn muutoksista selkiytyy vasta siirtymäajan jälkeen.

Lue lisää lehdestä 8.1.

Tapani Lahti ja Raino Lindeqvist kertoivat TE-toimiston muutoksista maanantaina.

1 KOMMENTTI

  1. Olisi jo aika perustaa yhteinen palvelupiste Paimioon, josta saisi monipuoliset palvelut kuntalaisille saman katon alta, vaikka noita aukioloja supistetaankin. Potkurin toiminta mm. Skanssissa on oiva esimerkki:)

Kommenttien lisääminen on estetty.