On aika tehdä hyviä ruokalupauksia. Suosittelen seuraavanlaisia lupauksia:
Kotimaisten vihanneksien ja marjojen syöntiä voisi edelleen lisätä.
Vähemmän eineksiä, itse tehty on aina paljon parempaa ja terveellisempää.
Enemmän aikaa yhteisiin ruokahetkiin, lapset mukaan myös keittiöön.
Lisää reilusti mausteita ruokiin, kun ruoassa on makua niin suolaa ja sokeria voi vähentää.
Kokeile rohkeasti uusia makuja ja makuyhdistelmiä.
Erityisen hienoa olisi se, että lautaselle päätyvä ruoka olisi entistäkin useammin lähellä tuotettua.
Tee sinäkin jokin ruokaan liittyvä uudenvuodenlupaus. Onnellista ja Maukasta Uutta Vuotta 2013!
SAUNAKIUSAUS
500 g naurista ohuina suikaleina
300 g juuriselleriä (eli mukulaselleriä) suikaleina
200 g naudan suolalihaa suikaleina
1 sipuli silputtuna
2 dl kermaa
mustapippuria myllystä
viherpippuria rouhittuna
muskottipähkinää
suolaa maun mukaan
Kuullota sipuli. Laita ainekset kerroksittain uunivuokaan mausteiden kanssa. Kaada päälle kerma. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa maustekurkkujen kanssa. Nimi tulee sitä, että tämä kiusaus maistuu erityisesti saunan jälkeen.
NOPEA BROILERI-RIISIVUOKA
450 g broileria suikaleina
4 dl kokojyväpikariisiä
pieni purjo renkaina
5 dl vettä
kanafondia
500 g tomaattimurskaa
150 g ranskankermaa
1 dl vihreitä oliiveja
timjamia
oreganoa
chilijauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Paista broilerit pannulla kevyesti. Laita uunivuokaan kaikki ainekset ja sekoita. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes riisi on kypsää.