Avioliittohuumoria Kinossa

0

Paimion Kino osoitti jälleen edelläkävijän otteita saaden ensi-iltaelokuvan ohjelmistoonsa. Suomalainen elokuva on ottanut tuulta viime aikoina ja useat katsotuimmista elokuvista ovatkin kotimaista tuotantoa. Johanna Vuoksenmaan ohjaustyö “21 tapaa pilata avioliitto” marssittaa eteemme ryhmän karikatyyrejä, jotka täydentyvät päähenkilöiden omien päähän pinttymien mukana. Armi Toivasen esittämä Sanna Manner kasvaa elokuvan mukana ihmisenä. Samoin käy hänen isäänsä esittävän Vesa Vierikon.
Elokuvaa voisi luonnehtia tragikoomiseksi, koska se osuu kyllä monella tapaa arkoihin asioihin ja mikä mielenkiintoisinta, pistää ajattelemaan monipuolisesti omaakin elämää. Minulle, joka en juuri pidä tragedioista, sanan varsinaisessa merkityksessä, elokuva oli onneksi onnellisen pintapuolinen.
Voin varauksetta suositella kaikille, jotka haluavat kokea puolentoista tunnin rentoutumishetken ja samalla katsoa kulman taakse tirkistellen ja itsetutkiskellen. Siksi viihdyttävää elokuvan kerronta oli, että käyn varmaankin katsomassa seuraavankin saman ohjaajan elokuvan sen ilmestyessä.
Jos kuitenkin oletatte näkevänne Putous-tyyppistä sketsiä tai samojen tekijöijen ohjelmaa Vedetään hausta, petytte pahasti. Elokuva ei ole varsinaista parodiaa. Silti se on hyvin viihdyttävää!