Nuorisotakuu tuo myös opiskelijoita, jotka eivät halua opiskella

1
Nuorisotakuussa on paljon hyvää, mutta myös muutamia ongelmia.
Nuorisotakuussa on paljon hyvää, mutta myös muutamia ongelmia.

Nuorisotakuu on pistänyt vipinää viranomaisiin, kun koulupudokkaat ja työhön tai koulutukseen penseästi suhtautuvat on saatava jonkin sorvin ääreen.
Ammattiopisto Livian rehtori Ilkka Harkkila pelkää, että nuorisotakuu samalla lisää opintojen keskeyttämisiä ja ongelmia opiskelumotivaatiossa. Lisäksi haitari ryhmissä kasvaa: samassa luokassa opiskelee erittäin lahjakkaita ja motivoituneita opiskelijoita sekä niitä, joilla on isoja vaikeuksia jaksaa opintoja.
– Opiskelun kannalta on ollut hyvä, että ammatillisen puolen paikoista on ollut pula ja alalle on saatu kaikkein motivoituneimpia opiskelijoita, Harkkila toteaa.
Ongelmaan on jo törmätty Salon seudun ammattiopistossa.
– Viime syksynä kävi niin, että aika paljon hakijoita, jotka olivat päässeet meille ykköstoiveeseensa, keskeyttivät heti alkuun tai jättivät tulematta. Näin ei ole ennen käynyt. Kun asiaa lähdettiin selvittämään, kävi ilmi, että TE-toimistossa oli nuorisotakuuta ennakoiden ohjattu hyvin voimakkaasti nuoret hakemaan koulutuspaikkoja. Nuoret eivät saaneet tukia, elleivät hakeneet opiskelupaikkaa, kertoo ammattiopiston rehtori Harri Havanko.
– Nuoret täyttivät hakemukset, mutta ei kukko käskien laula. Jos ei ole omaa halua tulla ja viranomainen pakottaa, siitä ei välttämättä hyvää seuraa.

1 KOMMENTTI

  1. Ei se niin pidä toimia, vaan nuoret tarvitsevat tukea löytääkseen oikeata opiskelupaikkaa. Jos väite pitää paikkansa trendi pitää pysäyttää…

Kommenttien lisääminen on estetty.