Sauvon teiden kunto haittaa koulukyydityksiä

0
Koululaiset jonottivat maanantain iltapäivällä hyvässä järjestyksessä koulukyyteihin. Koulukyydeillä on ollut vaikeuksia ennen kaikkea aamuvuoroissa, jotka ajetaan usein ennen kuin tiet on ehditty hiekoittaa.
Koululaiset jonottivat maanantain iltapäivällä hyvässä järjestyksessä koulukyyteihin. Koulukyydeillä on ollut vaikeuksia ennen kaikkea aamuvuoroissa, jotka ajetaan usein ennen kuin tiet on ehditty hiekoittaa.

Koulukyydeistä vastaava Grandellin linja-auto on joutunut peruuttamaan lasten aamukyytejä teiden liukkauden vuoksi. Auto on kahdesti lähtenyt mäessä luisuun niin, että hinausauto tarvittiin paikalle. Toisella kerralla linja-auto ajautui puuta päin, ja auton takapää meni uusiksi.
– Onneksi auto oli ensimmäisessä tapauksessa jättänyt kaikki oppilaat jo pois, ja toisessa vasta menossa hakemaan lapsia! kommentoi Grandellin liikenteen toimitusjohtaja Jarkko Grandell.
Vuoroja tarvitsee perua äärimmäisen harvoin, mutta joka talvi kuljettajilla on Sauvon koulukeskuksen rehtori Timo Heinosen mukaan vaikeuksia.

Nyt hankaluutena on ollut, miten saada tieto koulukyydin peruuntumisesta tien varressa odottaville lapsille.
Ongelmateistä vastaa YIT. YIT:n päälliköillä ja Sauvon teiden paikallisilla aliurakoijilla on eri näkemys siitä, milloin teitä hiekoitetaan ja milloin ei. ELY-keskuksen aluevastaava Markus Salminen kertoo, että ELY-keskus on pyytänyt YIT:ltä selvitystä ristiriidasta.
Vaikeimpia teitä koulukyytien kannalta ovat Järvenkyläntie, Ruonantie sekä Vanha Karunantie. Myös Osmalahdentiellä on hankala pitkä mäki.

Grandellin mukaan linja-autojen reittejä ei itse asiassa ole kiire aurata, sillä lumikerros ei haittaa isoja autoja. Sen sijaan hiekoitus on tietyillä keleillä välttämätöntä. Pahinta on, kun jään päällä on vettä.

Asiasta löytyy lisää tietoa 26.2.2013 Kunnallislehdestä.

http://www.lehtiluukku.fi/lehdet/kunnallislehti_paimio?rs_id=3012