Asukkaat vastustavat tuulivoimapuistoa

0
Juho Murto ja Hannele Heinonen Kurjenkylästä kertovat, että asukkaiden osalta tuulivoimapuisto on nyt vastatuulessa.
Juho Murto ja Hannele Heinonen Kurjenkylästä kertovat, että asukkaiden osalta tuulivoimapuisto on nyt vastatuulessa.

Huson ja Kurjenkylän asukkaat ovat heränneet Huson-Pöylän tuulivoimapuiston kielteisille seurauksille.
– Emme käsittäneet aiemmin, miten lähelle se tulee ja miten iso hanke se on. Kun näin havainnekuvan maisemasta, meinasi itku tulla. Tuossa on minun koti! kommentoi Kurjenkylässä asuva Helena Heinonen.

Hätäännystä on aiheuttanut se, miten vähän lähiasukkaita on tiedotettu ja kuultu asiasta. ELY-keskus katsoi, että hanke ei ole niin suuri ja haittaava, että YVA-selvitystä, jossa lähiasukkaita kuullaan huolellisesti, tarvitsisi tehdä.

Tuulivoimalat tuottavat maisema-, melu- ja valohaittoja.  Tuulivoima-kansalaisyhdistys ry:n mukaan esimerkiksi tuulivoimaloiden äänentaso vastaa rock-konserttia.  Lisäksi  tuulimyllyjen lavoissa on kirkkaat, vilkkuvat led-valot.

Huson–Pöylän tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on 180 metriä. Lisäksi ne sijoitetaan korkean mäenharjan päälle. Merenpinnasta korkeutta tulee Husossa olemaan 250 metriä.

Tuulivoimapuistosta on avoin yleisötilaisuus Paimion kaupuntalolla torstaina 7.3. kello 16-19.00.