Jakajat kävelivät ulos Kaarinassa- päiväposti myöhässä

1

Postin työntekijät poistuivat aamulla Kaarinassa työpaikaltaan spontaanina mielenilmauksena työnantajan kerrottua infossa siitä, että Itella Posti ja TS-Yhtymä suunnittelevat yhteistyössä uuden jakelutavan käyttöönottoa suurimmassa osassa Kaarinan aluetta. (Päivitetty 13.25) Uudistuksen myötä alueen sanomalehden tilaajat saisivat sanomalehden ja päiväpostin samanaikaisesti, arkisin noin kello 6.30 mennessä. Käytännössä kyse on perusjakelun ja varhaisjakelun yhdistämisestä.
Töiden keskeytys vaikuttaa päiväpostin jakeluun tänään. Vain osa päiväpostinjakelun yhteydessä jaettavista lähetyksistä pystytään jakamaan vastaanottajille. Lisäksi Posti jakaa erityisjärjestelyin Kaarinan, Raision ja Naantalin alueilla varmuudella yritysten vientipalvelulähetykset, pikakirjeet, sairaanhoitopiirien ja sairaaloiden lähetykset, laboratoriolähetykset ja perille jaettavat paketit.
Posti- ja logistiikka-alan Unionin PAU:n Varsinais-Suomen osasto on huolissaan Kaarinan postinjakelun ja sanomalehden varhaisjakelun työpaikoista.  Itella on yhdistänyt jakeluja TS-Yhtymän kanssa aikaisemmin Marttilassa ja Tarvasjoella. Myös muualla maassa Itella Posti on tehnyt jakelujen yhdistämistä yhteistyössä alueellisten lehtitalojen kanssa jo vuodesta 2004. Posti haluaa näin toimien hillitä kustannusten nousua ja parantaa postinjakelun kustannustehokkuutta. Työnantaja ilmoitti keskiviikkona käynnistyneissä yt -neuvotteluissa enintään kolmen vakinaisen työntekijän nykyisen työn loppumisesta Kaarinan alueella. Nyt alkaneet yt -neuvottelut koskevat kaikkiaan 46 vakituista työntekijää.

 

 

1 KOMMENTTI

  1. No ihan oikein, se on vähintä, mitä työntekijät voivat tehdä. Vaan ei tule riittäämään, vanhat merkit on jo ilmassa: väkeä vaan pois!

Kommenttien lisääminen on estetty.