KaKiPo:n hermo petti – pisteet Paraisille

0
Tällä kertaa pisteet lähtivät Paraisille.

2.divisioonan omaa lohkoaan ylivoimaisesti johtava KaKiPo lähti kotipeliinsä viime lauantaina selvänä suosikkina. Vieraiksi oli saapunut, lohkossa seitsemäntenä majaileva, Paraisten kiekkoylpeys ParSport.
Kiekkopojat saivat jalkeille vain kolme kentällistä, normaalin neljän sijaan, hiihtoloman ja sairastelujen verottaessa rosteria. Tämän ei kuitenkaan pitänyt olla ongelma, ja maalivahtejakin löytyi kaksi, joista tänään oli Mikael Mannermaan vuoro aloittaa.
Heti alusta lähtien huomasi, että Parsport oli liikkeellä paremmalla jalalla, ja loi tilanteita Mannermaan vartioimalle maalille. Ensimmäisestä jäähystä vielä selvittiin, mutta pian jäähyn päättymisen jälkeen Mannermaa sai kaivaa kiekon selkänsä takaa; vierailijoiden pakin heitto maalille, jonka hyökkääjä ohjasi ilmasta sisään. Mannermaa jätettiin ilman mahdollisuuksia.
Mannermaa sai antautua erässä vielä toisenkin kerran, kun Parsportin Erikssonin syöttö löysi takatolpalle hiipineen Pernellin. Pernelillä oli helppo työ viimeistellä illan toisen täysosumansa.
Lukuun ottamatta Kaarinan muutamia tilanteita, kiekko pyöri omassa päädyssä. Tauolle lähdettiin Paraisten poikien johtaessa ansaitusti 0-2.

Toiseen erään KaKiPo tuli täysin uudella ilmeellä. Mitä lienee valmentaja Palmroos sanonut tauolla, mutta tilanteita alkoi vyöryä myös Parsportin maalille.
Ensimmäiset 5minuuttia kiekko pyöri Paraislaisten maalilla, mutta vierailijoiden maalivahti Kitula oli päättänyt pitää ladon ovet suljettuina. Pari huipputorjuntaa ja Kiekkopoikien pää alkoi murtua.
Tämä olikin pelin käännekohta. Kun kiekko ei mene sisään niin sitä alkaa turhautumaan. Ja turhautuminen jääkiekkopelissä johtaa yleensä jäähyihin, niin kävi nytkin. KaKiPo otti erässä 28minuuttia jäähyjä, joissa mukana yksi pelirangaistus. Erä oli muutenkin rikkonainen, Parsportin istuessa jäähyboksissa 16 minuuttia.
Yhtään ylivoimamaalia ei nähty, mutta ajassa 28.28 joutui Mannermaa antautumaan. Ensimmäisen vedon Mannermaa vielä selvitti mutta ripariin hän ei ehtinyt enää mukaan. Kolmanteen erään lähtiessä taululla lohduton 0-3 ja yksi kaveri suihkussa.

Kolmas erä alkoi KaKiPon kannalta suotuisasti, sen päästessä ylivoimalle. Kiekko liikkui sujuvasti mieheltä toiselle, mutta ladon ovet olivat vieläkin säpissä. Ajassa 45.26 vanha klisee toisti itseään; jos ei itse tee, niin kaveri iskee. KaKiPon vielä ollessa ylivoimalla, Parsport purkaa helpon näköisen kiekon Mannermaalle, joka ei kuitenkaan saa kiekkoa haltuunsa. Paraisten poika ensimmäisen paikalla ja peli 0-4.
Tässä vaiheessa peli alkoi näyttää selvätä, varsinkin kun KaKiPon pää alkoi selvästi hajota. Ajassa 46.52 vielä yksi KaKiPon peluri suihkuun ja peli alkoi olla ohi.
Loppuerä olikin sitten aikamoista surffailua, kunnes 57.19 ladon ovi hieman raottui. Rantolahti heitti luukulle ja Rauhala ohjasi taidokkaasti limpun sisään, välttäen ladon ovena toimineen Kitulan. 1-4 laiha lohtu, ja Kitulan täydellinen ilta murskaksi.
Niko Vahtera

Tällä kertaa pisteet lähtivät Paraisille.