Päivystys muuttaa Turkuun

0
Koronavirusta ei enää testata aktiivisesti potilailla, joiden vointi tai taustatiedot eivät sitä edellytä. (arkistokuva)

Koko Turun seudun virka-ajan ulkopuolinen päivystysvastaanottotoiminta on siirtymässä pääsiäisen tietämissä uuteen T-sairaalaan. Tänään tiistaina 26.3. sinne siirtyy niin sanottu yöpäivystys, ja pääsiäisen jälkeen 2.4. lähtien kaikki arkipäivien virka-ajan eli kello 8-16 ulkopuolella tapahtuva päivystys.
Paimion terveyskeskuksessa ei siis pääsiäisen jälkeen ole enää ilta-ajan tai viikonlopun päivystysvastaanottoa. Potilaiden on suositeltavaa ottaa ensin puhelimitse yhteyttä T-sairaalan päivystykseen, ja toimia sitten saatujen ohjeiden mukaan.
– Yhteispäivystyksessä ei ole takaisinsoittojärjestelmää, vaan sieltä on luvattu, että puhelinresursseja on niin, että soittoon vastataan. Hoitaja arvioi hoidon tarpeen ja antaa ohjeet miten toimitaan, kertoo Paimion-Sauvon terveyskuntayhtymän johtava lääkäri Merja Laine.
Hoito T-sairaalan päivystyksessä tapahtuu hoitotiimeissä, joita on eriasteisia.
– Esimerkiksi ambulanssipotilaat hoidetaan erikseen niin sanotun nopean hoidon linjalla, kun tähän asti esimerkiksi täällä Paimiossa ambulanssipotilas on vain ohittanut muut päivystyspotilaat. Lasten osalta on omat päivystyslinjansa.

Lue lisää päivän lehdestä!

Päivystys siirtyy T-sairaalaan pääsiäisen jälkeen tyystin, eli iltaisin ja viikonloppuisin ei Paimiossa ole päivystystä.