Tuulivoimaa puolustetaan ja vastustetaan jyrkästi

4
Erik Trast CPC Finland Oy:stä joutui kiivaaseen tenttiin tuulivoimapuiston tiedotustilaisuudessa.
Erik Trast CPC Finland Oy:stä joutui kiivaaseen tenttiin tuulivoimapuiston tiedotustilaisuudessa.

Tiistain Kunnallislehdessä kerrottiin asukkaiden peloista Paimioon ja Saloon suunnitteilla olevaa tuulivoimapuistoa kohtaan. Clean Power Company Finland Oy, joka on kyseisen tuulivoimapuiston kehittäjä ja urakoija, torppaa monet asukkaiden artikkelissa esittämät tiedot.
– Esimerkiksi meluarvo kilometrin päässä tuulivoimalasta ei ylitä missään kohdassa 40 desibeliä. Hiljainen jääkaappi tuottaa hieman yli saman äänen, joten vertaus rock-konserttien äänentasoon on yli ammuttu. Myös aivan tuulivoiman juurella pystyy keskustelemaan normaalilla äänenkovuudella, kommentoi CPC Finland Oy:n toimitusjohtaja Erik Trast.
– Tuulivoiman paikallisia haittoja on joko liioiteltu tai vähätelty – riippuu siitä, keneltä kysyy, naurahtaa Milja Aarni Motiva Oy:stä.

Torstaisessa tiedotustilaisuudessa tunteet kävivät kuumina, ja argumentteja esitettiin pienkeskusteluissa tuulivoiman puolesta ja vastaan. Äänekästä kritiikkiä sai se, että aiheesta ei ole järjestetty yhteistä keskustelutilaisuutta.

Lisää Huson-Pöylän tuulivoimahankkeesta perjantain 8.3.2013 Kunnallislehdessä.

4 KOMMENTIT

  1. CPC finlandin Erik Trast lupaa: 40 db ei ylity kilometrin sätellä voimalosta misään kohdassa. Entä jos ylityy??? Mikä taho on vastuussa? Puretaanko voimalat pois, jos ja kun melutaso ylityy. Voimaloiden yhteisvaikutus meluun? Entä matalataajuuksinen melu, joka kulkeutuu maaperässä?

  2. Että tuota: Desibeli-asteikko on logaritminen, ei lineaarinen. Eli, jos Rock-konsertin äänen voimakkuus on 80 dB, 40 desibelin äänenvoimakkuus ei siis todellakaan vastaa puolta rock-konsertin vastaavasta (ihmispuhe 50-55 dB). Siis äänenpaineen satakertaistuminen = 40 dB. Toki on myös huomioitava erilaiset taajuus suodatukset (yleisimmät dB (A) ja (C) jotka painottavat eri taajuuksia). Simmosta tänään naistenpäivänä!

  3. Your comment is awaiting moderation. …
    Ja kiitti vitusti… Nopeeta toimintaa…

  4. taas ihan niin tyypillistä paimiolaista touhua kuin olla ja voi.mitään asiaa tai uutta ihmistä ei paimiolaiset hyväksy helpolla.kuitenkin olisipa kiva joskus tietää kuinka monta paljasjalkaista paimiolaista on?

    Kaikkea uutta halutaan vastustaa kun ollaan olevinaan jotenkin parempia.huh hu

Kommenttien lisääminen on estetty.