Sauvon kirkon alttaritaulu lähti remontin edestä

0

Sauvon keskiaikaisen kirkon  1600-luvulta oleva alttaritaulu siirrettiin päätyikkunan edestä maanantaina. Alttaritaulu siirrettiin pois paikaltaan ikkunaremontin vuoksi. Tarkoitus on, että se puhdistetaan ja palautetaan kesämmällä taas takaisin, kun ikkuna on korjattu.
Alttaritaulu on viimeksi tiettävästi ollut poissa paikaltaan vuonna 1970. 1648 kirkkoon lahjoitettu alttaritaulu on kolmiosainen ja alaosan viimeistä ehtoollista kuvaava maalaus on käytännössä himmentynyt näkymättömiin.
Sivummalla työn etenemistä seurannut Tuija Särvä tiesi kertoa, että taulun on seurakunnalle lahjoittanut leskirouva Gertrud Wessel. Taulu oli tiettävästi rouvan isän ja veljien sotasaalista 30-vuotisesta sodasta ja se on tuotu Saksasta. Tieto alttaritaulun historiasta on peräisin Rosenlewin kartanon nykyiseltä isännältä Fredrik Rosenlewilta.

Taulun koristeleikkaukset jouduttiin siirron vuoksi irrottamaan. Alhaalla Arto Alander ja Crown Fine Artin Matti Tiainen ja Tapani Huovinen. Ylhäällä Matti Koho.