Vain 5-23 % lapsista tarvitsee päivähoitoa kesällä

0
Hanhijoen päiväkoti päivystää tulevana kesänä. Ainakin huhtikuussa lapsilla riitti Hanhijoen päiväkodissa peuhaamista.
Hanhijoen päiväkoti päivystää tulevana kesänä. Ainakin huhtikuussa lapsilla riitti Hanhijoen päiväkodissa peuhaamista.

Hoitopaikkoja tarvitaan kesällä vähänlaisesti. Kesäkuun loppupuolelta elokuun ensimmäiselle viikolle päivähoitoa tarvitsee vain 5–23 % hoitolapsista.

Lapsien vähyyden vuoksi monia päiväkoteja suljetaan kesäisin. Paimiossa kesälapset suuntaavat tänä vuonna Hanhijoen päiväkotiin tai Aliisa-vuororyhmäperhepäivähoito. Sauvossa ja Kaarinassa tilanne on vielä auki.

Kesän hoitomaksuihin on tullut muutoksia seudullisen sopimuksen myötä. Paimio, Sauvo ja Kaarina ovat siirtyneet yhteisiin maksuperusteisiin ja käytännöt ovat yhtenäistyneet.

Ensi kesänä Paimiossa voi saada kaksi maksutonta lomakuukautta enää vain kalenterikuukausista. Mikäli lapsen loma siis alkaa kesäkuun puolessavälissä ja loppuu elokuun puolessavälissä, vanhemmilta veloitetaan kesä- ja elokuusta täydet hoitomaksut. Aiemmin koko loman olisi saanut maksuttomaksi.

Sen sijaan Sauvossa ei kahden kuukauden maksuttomuutta ollut aiemmin käytössä. Nyt sauvolaisetkin lapset pääsevät kahden kuukauden maksuttomalle lomalle.

Kaarinassa on aiemmin saanut yksittäisiä lomakuukausia maksutta. Nyt päivähoitomaksuista vapautuu vain, jos poissaolo-kuukausi on heinäkuu tai kesän lomakuukausia on vähintäänkin kaksi peräkkäin.

Asiasta löytyy lisää tietoa 12.4.2013 Kunnallislehdessä.