Viva Vistassa uutta ja vanhaa

0
Viime kesän Viva Vistaa sää helli, ja sitä toivotaan nytkin.

Paimiolaisen kesätapahtuma Viva Vistan järjestelyt etenevät ”lumikuormasta” huolimatta hyvin. Luvassa on jotain uutta ja jotain perinteikästä ja kaikki aiemmilta vuosilta tutut peruselementit, kuten Paimio soi- laulukilpailu ja Aforismipäivät, toteutuvat tänäkin kesänä. Uutuusosioksi puuhataan Ala-Vistalle katumarkkinoita.
– Koko ajan varmistuu erilaisia ohjelmapuolen asioita. Voimakonemiehet tulevat taas ja markkinoivat muun muassa sitä uutta Suomen Vahvin Farmari-kilpailua. Lapsiperheille lauantaina aamupäivällä on vetonaulana Pelle Positiivi. Iltapäivällä esiintyy Veeti Kallio, luettelee Laura Lankinen, joka hoitaa Viva Vistan järjestelyjä Paimion kaupungin puolella. Kaupungin lisäksi mukana järjestelyissä on jälleen yhdistyksiä, seuroja ja yrittäjäyhdistys.
Kaksipäiväinen tapahtuma ajoittuu viikonloppuun juuri juhannuksen edellä. Vaikka kevään tulo on silminnähden takunnut, niin Laura uskoo lujasti siihen, että keli silloin viikonlopulla on vähintään yhtä hieno kuin viime vuonna, jolloin se sai hyvin yleisön liikkeelle.
Vetonauloina on paitsi tunnettuja esiintyjiä, myös paikallisia tekijöitä ja osaajia. Koulukeskuksen ja kaupungintalon ympäristöön nousee taas markkinakojuja, joihin mukaan lähtemisen kynnys on laitettu mahdollisimman alas. Se tarkoittaa, että pienimmän kojun saa maksutta käyttöönsä. Markkinatoimintaa organisoivat Pelmu ry ja Pikkuisen parempi Paimio- toimijat Minna Nuotio ja Paimion Yrittäjien puheenjohtaja Ulla-Maija Alitalo. Perjantai-iltana kaupungintalon ”nurmelle” voi kuka tahansa taas tuoda tavaroita kirpparityyppisesti myyntiin.
– Mikäli luvat saadaan kuntoon ja katu hetkeksi kävelykaduksi, Viva Vista laajenee katumarkkinoiden myötä myös Ala-Vistalle, kertoo Ulla-Maija Alitalo. Hänen mukaansa yrittäjät ovat asiasta innostuneita ja paikallinen lions club on lupautunut auttamaan liikenteenohjauksessa. Lauantai-iltaan Yrittäjät ja Pelmu ovat järjestämässä myös aikuisille suunnattua Viva Vistaa.

Viime kesän Viva Vistaa sää helli, ja sitä toivotaan nytkin.